Erdogan rekao da u slučaju poraza na izborima odlazi s vlasti bez otpora

Autor:

epa10600470 Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during his elections campaign rally in Ankara, Turkey, 30 April 2023. General elections will be held in Turkey on 14 May 2023 with a two-round voting to elect the President of Turkey and parliamentary elections held simultaneously to elect the members the Grand National Assembly of Turkey.  EPA/NECATI SAVAS

EPA/NECATI SAVAS

Recep Tayyip Erdogan, čovjek koji se u nedjelju na izborima bori za zadržavanje funkcije predsjednika Turske, u petak navečer je rekao kako će neovisno o ishodu izbora prihvatiti rezultate.

Ako izgubi – odstupit će, iako su mnogi zabrinuti da nakon 20 godina vlasti u Turskoj, Erdogan bude teško prihvatio poraz.

“Vrlo smiješno pitanje. Na vlast dolazimo demokratskim sredstvima u Turskoj. Ako naša nacija drugačije odluči, učinit ću ono što demokracija traži, nema se što drugo učiniti”, odgovorio je Erdogan novinarima na pitanje o odlasku s vlasti, dodajući kako će njegova politička skupina poštivati “bilo kakve rezultate koji dođu iz glasačkih kutija”.

Smatra da bi oporbene stranke se trebale brinuti za sigurnost birališta, ako su već zabrinute. Njegova stranka, kaže Erdogan u razgovoru, to radi. “Volja nacije ne smije biti kompromitirana”, završio je tako govor Erdogan.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.