Epstein za izvršitelja oporuke imenovao Hrvata: “Šokiran sam! Neću to napraviti”

Samo dva dana prije nego što se objesio u svojoj zatvorskoj ćeliji, američki milijarder osumnjičen za pedofilski skandal Jeffrey Epstein kao jednog izvršitelja svoje oporuke imenovao je američkog znanstvenika iz Hrvatske Borisa Nikolića.

“Šokiran sam! Nitko me nije kontaktirao u vezi toga i ne namjeravam ispuniti te dužnosti”, kazao je Boris Nikolić. Nikolić se odmah ogradio od Epsteina i kazao kako nikad nije od njega primao novac, piše DailyMail navodeći kako nije poznato kako su njih dvojica povezani.

Osim Nikolića, u Epsteinovoj oporuci spominju se još tri osobe – kao svog nasljednika Epstein je imeovao svog brata Marka, a dugogodišnjeg prijatelja Richarda Kahna i odvjetnika Darrena Indykea kao izvršitelje te oporuke. Nikolića je naveo kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Epsteinovo se bogatstvo procjenjuje na više od 577 milijuna dolara.

Boris Nikolić je Zagrepčanin koji je 1994. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a zatim se otišao usavršavati na Harvard u SAD. Bio je savjetnik Bila Gatesa te su 2015. njih dvojica zajedno osnovali tvrtku Editas Medicine za uređivanje genoma, u vrijednosti od 120 milijuna dolara.

Komentiraj