EP boks U-22: Veočić u četvrtfinalu, sjajna pobjeda Lea Cvetkovića

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić izborio je četvrtfinale Europskog prvenstva U-22 u Rosetu, a drugog dana natjecanja pobjedu je upisao i Leo Cvetković u poluteškoj kategoriji do 81 kg.

Hrvatski prvak Veočić, četvrti nositelj u kategoriji do 75 kg, u osmini finala EP-a pobijedio je bugarskog predstavnika Ramija Mofida Kiwana uvjerljivom, jednoglasnom odlukom sudaca 5-0. Svih pet sudaca bodovalo je sve tri runde u korist boljeg i dominantnijeg Veočića.

Mladi Brođanin, s iskustvom osvajanja medalja na velikim međunarodnim prvenstvima u mlađim kategorijama, otpočetka je nametnuo svoj stil, uporno skupljao bodove kombinacijama udaraca i vješto izbjegavajući široke pokušaje bugarskog boksača, naturaliziranog Indijca.

Nakon uvjerljivo dobivene dvije runde, Gabrijel je u trećoj znalački sačuvao prednost, još je i povećao, a sigurno i sačuvao snagu i energiju za teški meč vrijedan medalje koji ga čeka već u četvrtfinalu – agresivni, brzi francuski boksač Moren Fender koji je isto tako jednoglasnom odlukom sudaca savladao nositelja Irca Dossena.

Četvrtfinale je na rasporedu u ponedjeljak, 21. lipnja.

Leo Cvetković je u poluteškoj kategoriji do 81 kg pobijedio Čeha Maxima Schejbala s uvjerljivih 5-0 i plasirao se u osminu finala.

Leo je odboksao sjajan, bespoštedan meč, apsolutno dominirao u sve tri runde, a već u prvoj, nakon samo minute borbe, prisilio je Čeha na nokdaun i brojanje. U otvorenoj, žestokoj borbi, s puno obostranih razmjena udaraca, Cvetković je snažno pogađao češkog boksača, dobro zatvarao gard i još nekoliko puta opako pogodio Čeha lijevim i desnim krošeima. Suci su sve tri runde uvjerljivo bodovali u njegovu korist.

Leo će se u osmini finala boriti protiv trećeg nositelja Finca Nikite Nystadta u subotu, 19. lipnja.

Uz Cvetkovića će u subotu, 19. lipnja u osmini finala Europskog prvenstva u Rosetu boksati i Diego Mamić u kategoriji do 60 kg i Petar Cetinić do 69 kg.

Komentiraj