Elton John slavi 76. rođendan. Posjeduje zavidnu kolekciju naočala i automobila

Britanski pjevač, klavijaturist i kompozitor Elton John rođen je 25. ožujka 1947. godine kao Reginald Kenneth Dwight. Poznat je po svojoj velikoj kolekciji naočala i skupocjenih automobila, a voli kupovati i cvijeće. Prije nego što je obznanio javnosti da je homoseksualac, Elton John je bio u braku s glazbenom producenticom Renate Blauel. Elton i Renate su se razveli 1988. a Elton je od 2005. u braku s redateljem Davidom Furnishom te imaju sinove Elijaha (10) i Zacharyja (12).

Elton John je svog sadašnjeg supruga Davida Furnisha upoznao 1993. na večeri u svom domu nakon što je prijatelju rekao da želi upoznati nove ljude. Elton je taman prestao piti i počeo gledati život očima trezvenjaka. Navodno se Davidu tu večer baš i nije išlo, ali kad već nije imao što pametnije raditi…

Međusobna privlačnost bila je trenutna. Sljedeći dan zajedno su večerali i ubrzo shvatili da su zaljubljeni jedan u drugoga. David je 15 godina mlađi od Eltona i cijeli se život borio sa svojom seksualnošću, a Kanadu je napustio zbog stida što je drugačiji od okoline. Građansko partnerstvo njih su dvojica sklopili 2005., a vjenčali su se 2014., čim su istospolni brakovi legalizirani u Velikoj Britaniji. Vjenčanje je bilo raskošno, a među gostima su bili David i Victoria Beckam, David Williams, Ed Sheeran, Hugh Grant i Gary Barlow.

Premda su zajedno već gotovo trideset godina, Elton i David još uvijek nalaze vremena da budu nevjerojatno romantični jedan prema drugom. Upoznali su se u subotu, pa svakog tjedna na taj dan jedan drugome pišu ljubavne poruke. Oni su i ponosni očevi dvojice dječaka koje im je rodila ista surogat majka. Elton, nadaleko poznat po raskošnom uživanju u čudnim predmetima, danas kaže kako su mu djeca u život unijeli više radosti od bilo čega na svijetu. “Svaki trenutak s njima vrijedi više od bilo koje slike, bilo koje fotografije, bilo koje kuće ili hit ploče.”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner