EKSPRESNO! Pobijedite svakodnevni stres u 5 minuta uz ovih 5 trikova

Autor:

Pixabay

Od jutra do mraka ne stajete, a i kada konačno stanete, mozak nastavlja i vrti, vrti, vrti! Teško se opustiti pri takvom ritmu, no ne i nemoguće. Jasno je da na duge staze nije dobro tako živjeti i treba pronaći ravnotežu, no dok se to ne dogodi, bitno je naučiti brzinski se opustiti i barem na tren zaboraviti na stres, priuštiti tijelu i psihi predah.

To je moguće uz nekoliko jednostavnih trikova koje donosimo u nastavku, a koje možete izvesti gotovo svugdje. Najbolja je stvar to što odmah djeluju.

Noge u zrak

Ako po cijele dane sjedite za računalom, ovaj položaj potaknut će cirkulaciju, prokrviti trome listove i stopala, pružiti vam drugu perspektivu i opustiti vas. Dovoljno je da u blizini imate zid uz koji možete nasloniti noge. Lezite na pod (bilo bi dobro da imate prostirku ili barem neki pokrivač na koji ćete leći) i podignite noge u zrak. Duboko i polako dišite te ostanite u ovom položaju pet minuta. Potom se istegnite i to je to!

 

Križaljke u ruke

Zaposlite mozak kako ne bi neprestano procesuirao ono što vas čini stresnim. Napravite diverziju uz pomoć križaljki, preusmjerite misli. Ako imate neki zadatak koji ne možete riješiti, može vam pomoći upravo to da se maknete od problema.

Masaža glave

Toliko ste nervozni da biste si najradije počupali kosu s glave? E upravo to biste i trebali učiniti. Ok, ne počupati kosu, ali čupati da. Povlačenje kose zapravo je metoda koja može pomoći u smanjenju napetosti glave i opustiti vas. Nježno povucite kosu tako da osjetite da se tjeme lagano podiže, a potom nastavite s masažom glave.

Glavu među koljena

Sjednite i stavite glavu između koljena ili ustanite i objesite glavu i ruke prema nožnim prstima. Stavljanje glave ispod razine srca ima opuštajući učinak na autonomni živčani sustav koji regulira krvni tlak i disanje.

Žlica meda

Jača imunitet i ima brojne prednosti za fizičko zdravlje, no jeste li znali da utječe dobro i na psihu. Med opušta, uklanja anksioznost, ublažava depresiju.

Dodajte ga u čaj, kavu, jogurt ili jednostavno pojedite žlicu meda. Uživajte pritom u njegovom okusu, sjetite se da su ga s mirisnih livada prikupljale pčele. Sama pomisao na prirodu opušta, a gdje li tek činjenica da djelić nje, eliksir boje jantara, upravo regenerira vaše biće.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.