Novinari Nacionala u utorak su dobili dopunjene informacije plaće izvanrednog vladinog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka. Njegova plaća od svibnja iznosi 118.940,70 kuna bruto, a nakon što plati doprinose, porez i prirez po obračunu ugovora o djelu neto je 71.395,52 kuna. Prema ugovoru, Ramljak nema bonusa.

Nacional je u svibnju, u broju 995, objavio kako Ramljak mjesečno prima plaću u bruto iznosu od 89.227,81 kunu, odnosno 50 tisuća kuna u bruto iznosu. Međutim, prema novim informacijama koje smo dobili, bio je to iznos za travanj, kada Ramljaku nije isplaćena naknada za puni mjesec rada.

Od svibnja, kao i svaki mjesec nakon toga, Ramljaku je isplaćena naknada za puni mjesec rada u bruto iznosu od 118.940,70 kuna, odnosno 71.395,52 kuna neto.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je preko svog Facebook profila reagirao na najavu izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, koji je zbog ‘niza neistinitih konstrukcija koje neprestano iznosi u javnosti i time nanosi štetu postupku izvanredne uprave’ najavio tužbu protiv Bernardića.

U svom je statusu Bernardić poručio da ga ‘Plenkovićev povjerenik neće omesti u rasvjetljavanju istine oko Agrokora’, ali i pozvao Ramljaka da objavi iznos svoje plaće i plaće svojih savjetnika. “On je povjerenik Vlade i to mora biti javan podatak”, napisao je Bernardić.

Istoga mu je dana odgovoiro glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić, koji je predsjedniku SDP-a ukazao da je taj podatak, zapravo, javan. Uz fotografiju naslovnice Nacionala iz svibnja, Jelinić je poručio da je ‘nedopustivo informiran’.

“Suzdržat ću se od komentara koji veliki vođa ljevice zaslužuje nakon što je takvo što napisao i svesti se tek na to da je nedopustivo neinformiran. Nakon ovoga i nakon onoga što je Grmoja najavljivao danima kao šokantne dokumente od kojih će otpadati kljunovi ili štogod…, a pokazalo se da koristi već poznate materijale, dovoljno je reći da svaka vlast može poželjeti ovakvu oporbu. Dragi Davore, više čitati i informirati se…”, napisao je Jelinić.

Komentiraj