EKSKLUZIVNO: Hrvatski premijer tajno se sastao s glavnom državnom odvjetnicom par sati nakon što ju je predsjednik države pozvao da pritvori premijerove bliske suradnike

IZ UREDA PREMIJERA NACIONALU SU POTVRDILI da se taj sastanak dogodio: ‘Riječ je o radnom sastanku, a teme su bile iz djelokruga redovite suradnje Vlade i DORH-a. Razgovarali su o organizacijskim, financijskim i kadrovskim pitanjima.’ Ako je tako, zašto je Vlada taj sastanak prešutjela i tajila sve dok za njega nije doznao Nacional i o tome joj uputio službeni upit?

Prvo ju je predsjednik Zoran Milanović prozvao da štiti bliske suradnike premijera Andreja Plenkovića, navodeći da je veći broj ljudi i za manje stvari završio u zatvoru, a odmah potom ju je Plenković pozvao na sastanak. Sve se to zbilo u nepuna dva sata, 10. ožujka. Hrvatski premijer Andrej Plenković u pretprošli petak prešutio je hrvatskoj javnosti da je pozvao na tajni sastanak u zgradu Vlade glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek. Da se taj sastanak dogodio otkrio je to Nacionalu izvor koji o tomu ima neposredna saznanja. Taj izvor navodi kako se susret zbio u ranim poslijepodnevnim satima, precizirajući da je Zlata Hrvoj-Šipek u zgradu Vlade stigla oko 13 sati.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner