Svjedok o tajni stana G5: ‘Morali smo isprazniti gradilište da bi Karamarko ušao u stan. Ponašao se kao vlasnik i davao instrukcije kako ga urediti’

Prozvani tajni ortak Božidara Kalmete priznao da je Karamarko razgledavao luksuznu nekretninu u Zadru

Karamarko: ‘Nisam vlasnik, moja je stvar što sam tamo radio’

Tomislav Karamarko, donedavni prvi potpredsjednik Vlade i bivši predsjednik HDZ-a, u rano proljeće ove godine i u vrijeme svoje tada još uvijek snažne političke moći, gotovo u potpunoj tajnosti ušetao se u jednu izuzetno atraktivnu nekretninu u Zadru. Ta dosad posve nepoznata epizoda iz kratkog Karamarkova mandata na vlasti mogla bi poslužiti za ponovno propitivanje porijekla Karamarkove imovine, njegova načina ponašanja, a po nekima i zato da se još jednom otvori pitanje kako se trošio novac od zagonetnih ruskih donacija danih HDZ-u – ili kako se naprosto u HDZ-u trguje utjecajem.

Izvor upućen u ta zbivanja tvrdi da je Karamarko u to vrijeme u pratnji službenog osiguranja doputovao u Zadar, na gradilište na Obali kneza Trpimira. “Ponašao se kao vlasnik stana. Prije nego što je ušao na gradilište, pripadnici njegova službenog osiguranja udaljili su otamo prisutne radnike. Tek potom Karamarko se ušetao na lokaciju gdje bi se trebao nalaziti stan koji se vodi pod oznakom G5. Uz njega je bilo četvero do petero osoba. Karamarko je potom govorio kakve keramičke pločice želi u pojedinim prostorijama. Prisutnima, očito osobama od povjerenja, ostavio je dojam kao da je nedvojbeno budući, ako ne već i tada pravi vlasnik te nekretnine”, ispričao je Nacionalov izvor. Bude li potrebno, više detalja o toj zagonetnoj i zanimljivoj situaciji izvor Nacionala spreman je ispričati i kao svjedok pred sudom.

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja i Pixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakLovrinović i Mišić će formirati vlasiti klub saborskih zastupnika, bez Živog zida
Sljedeći članakDavor Bernardić predao kandidaturu za predsjednika SDP-a
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.