EKSKLUZIVNO Izvor s neposrednim saznanjima o angažmanu utjecajnog odvjetnika Borisa Šavorića u pisanju lex Agrokor otkriva detalje tajnog sastanka u Vladi iz veljače 2017. i tvrdi da je premijer Plenković taj sastanak započeo ovako:

‘OVO JE BORIS ŠAVORIĆ. ON UŽIVA MOJE VELIKO POVJERENJE I PRUŽAT ĆE NAM PRAVNE SAVJETE OKO AGROKORA’

Izvor blizak premijeru odrješito to demantira, a Nacional objavljuje e-mail poruke koje otkrivaju da je vrh Vlade skrivao datume Šavorićevih posjeta Banskim dvorima

‘Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom”. Tim riječima premijer Andrej Plenković koncem veljače 2017., na tajnom sastanku u Vladi, predstavio je ključnog autora Lex Agrokor. Tvrdi to izvor koji kaže da ima neposredna saznanja o
okolnostima koje su prethodile tomu da odvjetnik Boris Šavorić bude angažiran na projektu izrade Lex Agrokor za Vladu. Taj izvor tvrdi da je Plenković Šavorića predstavio upravo kao čovjeka od svog najvećeg povjerenja.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
IZVORBERISLAV JELINIĆ I ORHIDEA GAURA HODAK
Podijeli objavu
Prethodni članakZavršila konferencija ‘Prakse javne nabave država članica EU’
Sljedeći članakPeruško traži sazivanje glavne skupštine Leda
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.