Pixsell

EKSKLUZIVNI DOKUMENTI Bozanić je sve znao, ali je šutio cijelo desetljeće

EKSKLUZIVNI DOKUMENTI Objavljujemo dio Crkvene presude koji otkriva koliko je kardinal Bozanić bio upućen u neodgovorno poslovanje prebendara i kada je dobivao te informacije

Zbor prebendara 13. kolovoza 2007. primio je kanonsku opomenu jer su počeli graditi Prebendarske vrtove bez njegove dozvole, ali je otad nastavio nijemo promatrati kako Mijo Gabrić odobrava još 37 mil. eura hipoteka na crkvenu zemlju

Nacional ekskluzivno otkriva dosad nepoznati dio Izvansudske odluke u upravnom kaznenom postupku protiv članova Zbora prebendara koji budi ozbiljne indicije i pokazuje da je kardinal Josip Bozanić u najmanju ruku suodgovoran za umanjenje crkvene imovine za 50 milijuna eura. Taj dio odluke ujedno pokazuje i kakvu ultimativnu kušnju, svakako najveću od početka njegova mandata na čelu Kaptola, ova afera za Bozanića predstavlja. Novootkriveni dokumenti pokazuju da je Bozanić za neodgovorno ponašanje šefa Zbora prebendara Mije Gabrića znao barem deset godina, a iz tih dokumenata može se točno vidjeti koliko je Bozanić o tome poslovanju znao i kada je podatke o tome dobivao.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

REAKCIJA ‘Odvjetnik Budimir nije bio potencijalni kupac Cascada’

Poštovani glavni uredniče g. Jeliniću,

ovim putem dostavljamo vam zahtjev za ispravak netočnih informacija objavljenih u tjedniku Nacional u članku “Sve je znao, ali je o najvećem skandalu Kaptola u povijesti šutio cijelo desetljeće“ od 23. siječnja 2018. godine u tiskanom i internetskom izdanju. Netočna je i neistinita informacija da su “Budimir i njegovi“ po nižoj cijeni planirali kupiti Cascade (str. 12. drugi stupac). Odvjetnici u odvjetničkom društvu Budimir & Meter su sukladno zakonima i pravilima Kodeksa odvjetničke etike pružali pravne usluge Zboru prebendara i četiri prebendarske kurije.

Odvjetnik Dario Budimir je zastupao pravne interese tadašnjih stranaka Zbora prebendara i prebendarskih kurija u stečajnom postupku nad društvom Illuminatio d.o.o. u stečaju, te nikada nije bilo govora o tome da bi se odvjetnik Dario Budimir ili neimenovani “njegovi“ u tom postupku pojavili u svojstvu kupca Cascade centra. Slijedom navedenog, sukladno odredbama članka 41. Zakona o medijima, postavljamo zahtjev za ispravak informacije, koji se treba objaviti na istom ili istovjetnom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljen članak Sve je znao, ali je o najvećem skandalu Kaptola u povijesti šutio cijelo desetljeće“ od 23. siječnja 2018. godine. Zahtjevamo da se ispravak informacije objavi u tiskanom i internetskom izdanju u roku iz članka 42. Zakona o medijima. Molimo da naš zahtjev za ispravak netočnih informacija objavite u cijelosti, sukladno Zakonu o medijima.

S poštovanjem,

Marina Meter Odvjetnica

Komentiraj