Edo Maajka zatvara Ljeto u MSU-u

 

Unatoč sve brojnijim zabranama uzrokovanim koronavirusom, ovogodišnje Ljeto u MSU-u ipak se održava u svom uobičajenom ritmu, a sudeći prema prvim koncertima, i nastavak je više nego obećavajući. Riječ je o manifestaciji koju je u proteklih šest godina, upravo zbog kvalitetnog i raznolikog sadržaja, posjetilo preko 35.000 posjetitelja. Naime, za cijenu jedne ulaznice posjetiteljima se nude čak četiri različita događaja: koncert, film, izložba i performans. Ovogodišnji program otvorio je nastup LADO Electra, jedinstveni spoj suvremenog elektroničkog zvuka i hrvatske glazbene baštine kroz suradnju autora projekta Borisa Harfmana Harija i Hrvoja Crnića Boxera s Ladaricama.

LADO Electro je održao sjajan koncert. Glazbeni kritičar Bojan Mušćet i nekolicina njegovih kolega izjavili su da im je to bio jedan od najboljih nastupa nekog domaćeg benda posljednjih godina. I potpuno se slažem jer po meni su oni zreli za Europu. Bilo je tristotinjak ljudi, odnosno točno onoliko koliko smo do 1. srpnja smjeli pustiti s obzirom na obaveznu distancu prema napucima Stožera i HZJZ-a kojih se, kao ozbiljni profesionalci, strogo pridržavamo“, rekao nam je Branko Kostelnik, producent u MSU-u i organizator Ljeta u MSU-u.

Posjetitelji će u subotu, 11. srpnja, vidjeti Milu Kekina, dok ovogodišnje Ljeto 18. srpnja zatvara Edo Maajka.

Međutim, iako su u pitanju odlični koncerti provjerenih hrvatskih glazbenika, pitali smo Kostelnika pribojava li se slabog posjeta ostalim najavljenim koncertima, s obzirom na koronavirus i još uvijek prisutan strah od zaraze. „To je sad doista škakljivo pitanje, naravno. Mi smo, kažu, napravili čudo jer kad se virus povukao, sve produkcijske pripreme koje inače traju dva mjeseca obavili smo za desetak dana. Naravno da očekujemo publiku jer mislim da su ljudi željni svirke i bojim se da ćemo imati slatki problem da ćemo morati prekinuti prodaju zbog sigurnosti i mjera koje profesionalno striktno provodimo. Znate, htjeli smo građanima dati svoj doprinos jednoj vrsti jačanja duhovnog imuniteta u ovoj situaciji, što je, smatram, i jedno od poslanja muzeja“, rekao je Kostelnik. 

Uz spomenute koncerte posjetiteljima se pruža prilika posjetiti multimedijsku izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“. Za istu ulaznicu posjetitelji mogu vidjeti i akcije i performanse umjetnika u različitim prostorima Muzeja prije koncerata. Autorice i autori su: Tin Dožić, Dejan Gotić, Ivan Mesek, Mersiha Mesihović, Petra Mrša i Sonja Pregrad.

Komentiraj