VAN PAMETI Kasparova proglasili teroristom i ekstremistom

Autor:

28.12.2015., Zagreb - Proslavljeni ruski sahovski velemajstor, bivsi svjetski prvak Gari Kasparov. "nPhoto: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

U prosincu 2023. rusko Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je Kasparov održao aukciju za prikupljanje sredstava za ruske i bjeloruske građane koji se bore na strani Ukrajine.

Ruska financijska nadzorna agencija, Rosfinmonitoring proglasila je šahovskog velemajstora Garija Kasparova, kojega u Rusiji ionako smatraju stranim agentom, teroristom i ekstremistom, prenosi TASS.

U prosincu 2023. rusko Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je Kasparov održao aukciju za prikupljanje sredstava za ruske i bjeloruske državljane koji se bore na strani Ukrajine. Mogao bi dobiti do pet godina zatvora.

Uvrštenjem na ovaj popis, Kasparovu su ograničene bankovne transakcije te je obavezan tražiti odobrenje svaki put kada želi koristiti svoje račune.

Kasparov (60) pobjegao je iz Rusije 2014. zbog straha od progona. Godinama je jedn od najglasnijih kritičara predsjednika Vladimira Putina i osuđuje vojnu agresiju Moskve u Ukrajini od 2014.

Kasparov, koji se povukao od igranja šaha 2005. kako bi se posvetio politici i aktivizmu, jednom je Putina nazvao “najopasnijim čovjekom na svijetu”.

Njegov ured za medije još nije komentirao ovaj potez ruskih vlasti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
kokos anel

prije 4 mjeseca

Šta "e moji Rusi"?!? Talmudvizirani isprani mozgovi znate li da je ova lažni židovi hazar isto kao i zelenskij .... eeee sad kad bi napisao o njima tko su zapravo vi to ne bi objavili