Dvojica hrvatskih pomoraca umrla nakon teške nesreće na Atlantiku

Atlantska plovidba u četvrtak je objavila da je u srijedu kasno poslijepodne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku. Dva pomorca su preminula, objavili su.

“Nažalost, prema obavijesti s broda, medicinski tim je utvrdio smrt dvojice članova posade dok su druga dvojica ozlijeđenih pomoraca helikopterom prevezeni na kopno radi daljnjeg promatranja njihovog zdravstvenog stanja i eventualnog liječenja”, izvijestila je Atlantska plovidba.

“Jučer, 17. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima tijekom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja”, objavila je dubrovačka brodarska tvrtka putem Zagrebačke burze.

Dodaje se kako su ozlijeđena četiri pomorca, tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac. Odmah je zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Dvojica ozlijeđenih su stabilno, a druga dva člana posade su, nažalost, preminula.

Nesreća na hrvatskom brodu u južnom Atlantiku, dva pomorca su kritično

Komentiraj