Dvoje djelatnika zagrebačke knjižnice zaraženo koronavirusom

 

Dvoje djelatnika Knjižnice Bogdana Ogrizovića zaraženo je koronavirusom, izvijestili su u petak iz Knjižnica grada Zagreba.

“Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića od idućeg tjedna, 21. rujna, radit će samo u jednoj smjeni: ponedjeljak, srijeda, petak i subota od 8 do 14 sati, a utorak i četvrtak od 14 do 20 sati. Knjižnica je danas privremeno bila zatvorena zbog pojave zaraze koronavirusom kod dvoje djelatnika”, stoji u priopćenju.

U priopćenju se dodaje da su, odmah po saznanju o pozitivnom testu djelatnika, Knjižnice grada Zagreba poduzele sve mjere mjere zaštite prema preporukama epidemiološke struke: knjižnica je zatvorena radi dezinfekcije prostorija i aerosolizacije, a djelatnici koji su bili u kontaktu sa zaraženima poslani su u samoizolaciju.

“Upravo dosadašnja organizacija poslovanja omogućila je da nismo morali u potpunosti zatvoriti knjižnicu, jer smo sve djelatnike podijelili u dvije grupe koje nisu dolazile u kontakt tijekom radnog vremena”, istaknula je voditeljica Knjižnice dr. sc. Jasna Kovačević.

Zaključila je da su podfuzeli sve mjere kako bi korisnici već sutra mogli doći u Knjižnicu i sigurno koristili njihove usluge.

Komentiraj