Dva tenisača na turniru Janka Tipsarevića pozitivni na koronavirus

Hrvatski tenisač Matej Šabanov (154. na ATP rang ljestvici parova) i Tomislav Brkić iz BiH, koji su sudjelovali na Eastern European Championship turniru (Prvenstvu Istočne Europe) kojeg u Beogradu organizira Janko Tipsarević, pozitivni su na korona virus, priopćili su u subotu organizatori, a prenose srpski mediji.

Obojica su saznala da su pozitivni kada su se vratili kući, a svi koji su bili u kontaktu s njima su se testirali i negativni su. Muški dio turnira je završen, a u ponedeljak bi trebao početi ženski.

Kako  u subotu  prenosi  portal Klix.ba  Brkić  je testiran u Mostaru  i  ne zna  gdje se  zarazio. Sada je u izolaciji.

Janko Tipsarević je pozvao sve ostale tenisače da se i oni testiraju.

U nedjelju je u Zadru prekinut Adria Tour neposredno prije finala nakon što se saznalo da je jedan od sudionika bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na COVID-19. Nakon toga provedena su testiranja na ostalim sudionicima i pokazalo se da su pozitivni hrvatski tenisač Borna Ćorić, organizator turnira srpski tenisač Novak Đoković, njegov kondicijski trener Marco Panechi te trener Grigora Dimitrova, dok je jučer i Goran Ivanišević objavio da je i on pozitivan.

Komentiraj