Duško Ljuština: “Tko vrijeđa Bandića, vrijeđa i Zagrepčane”

U Hrvatskom narodnom kazalištu u utorak se održava komemoracija za Milana Bandića, a zbog epidemioloških mjera moći će biti oko 150 uzvanika.

“Jako me iznenadila Bandićeva smrt, no on je živio 200 na sat i sve je htjelo da tako i završi. Nije se štedio ni pazio, nije slušao savjete doktora i prijatelja, vozio je po svome i organizam to sve očito nije mogao izdržati. Preveliki je teret nosio na leđima, bio je zdravstveno narušen, nije htio odmoriti i tako je nažalost završio”, kazao je u razgovoru za N1 Duško Ljuština.

Dodao je da su se sreli prije dvadesetak dana, popili kavu. Bandić je, kaže, bio uvjeren da će dobiti izbore i osvojiti još jedan mandat kako bi završio projekte. “No, smrt je bila brža”, kaže Ljuština.

Komentirajući njegov pristup poslu rekao je: “Nije se moglo savjetovati Milanu Bandiću da ne ide u kampanju. I za predsjedničku kampanju je donio odluku pet dana ranije i sve smo morali pripremiti. Tad je sam, kao feniks, bez stranke i logistike dobio više glasova od kandidata HDZ-a, HNS-a, ušao u drugi krug s Ivom Josipovićem. No stranačka stega je tad govorila da je to neposluh i izašao je iz SDP-a, to sam morao učiniti i ja.”

Poznavali su se više od dvadeset godina. “Danas je težak i bolan dan za mene. Nadam se da će se kroz nekih pet, deset godina ozbiljno ocijeniti sve što je Bandić napravio”, rekao je Ljuština.

Komentirajući reakcije nakon smrti gradonačelnika rekao je: “Bandić je u svakoj kampanji premoćno pobijedio. Kad tako vrijeđamo Bandića, vrijeđamo i Zagrepčane”, rekao je Ljuština dodajući da je lopov onaj koji ima pravomoćnu presudu, sve drugo su naklapanja.

“Ne tvrdim da Bandić nije pogriješio, ali ni za što nije osuđen. Mislim da bi se obranio na sudu. Toliko sam mržnje pročitao ovih dana, mislio sam da smo na većem civilizacijskom stupnju. Nije došao tenkom na vlast, nego voljom građana”, istaknuo je.

Otkrio je da će na pogrebu Milanu Bandiću govoriti premijer Andrej Plenković i patrijarh Porfirije “kao prijatelj Milana Bandića”.

Komentiraj