DTSM: “Stadionom se skreće pažnja s gospodarskog kriminala”

Od Dinama predstavljenu ideju i viziju novog stadiona na Maksimiru komentirala je i udruga članova “Dinamo to smo mi” koja je poručila:

>> Dinamo predstavio izgled novog stadiona, koštao bi 60 milijuna eura

“Kad god se trebalo pobjeći od tema malverzacija i(li) krađe u nogometu u javnost su se posljednjih godina gurale dvije teme – regionalna liga i rekonstrukcija stadiona.

Tako je i u zadnjem u nizu pokušaja da se skrene tema sa ozbiljnih pitanja pravomoćno dokazanog gospodarskog kriminala, kao i udruženog zločinačkog poduhvata off shore pranja novca za koji je suđenje tek počelo.

Oboje se afere tiču aktualnog vodstva Dinama koje je sve to godinama dopuštalo i sklanjalo poglede, a sada šuti i pravi se mrtvo na te teme. Šute kako ne bi morali jednom za sva vremena raskrstiti sa onima koji su ih, nama članovima Dinama, nametnuli mimo svih demokratskih uzusa i zakona Republike Hrvatske.

Upravo zato jasno poručujemo osobi koja će nakon lokalnih izbora dobiti obvezu da vodi grad kako je nedopustiva bilo kakva rasprava o temi izgradnje stadiona prije one o demokratskom ustroju Dinama i poštivanju zakona Republike Hrvatske.

Razlog tome jest objektivna opasnost od ponavljanja dijela, tj. mogućnosti novih malverzacija i optužnica oko izgradnje stadiona.

Da, želimo konačno novi stadion, ali gradsku parcelu i takav podvig povjeriti ljudima koji se ponašaju kao da pljačke Dinama nije ni bilo, u potpunosti je suprotno javnom interesu.”, zaključuje se u njihovoj objavi.

Komentiraj