DRUŠTVENE MREŽE PROTIV TRUMPA: Snapchat prestao promovirati Trumpov račun jer potiče nasilje

Snapchat (SNAP) više neće promovirati račun predsjednika Donalda Trumpa na svojoj platformi uslijed njegovih kontroverznih komentara o tekućim prosvjedima širom SAD-a, objavila je tvrtka u srijedu.

Trumpov račun redovito se ističe u Snapchatovoj značajci “Otkrivanje” koja također ističe sadržaje poznatih i novinskih organizacija.

Trump u nemilosti društvenih mreža

“Trenutno ne promoviramo predsjednikov sadržaj na Snapchat-ovoj platformi. Nećemo pojačavati glasove koji potiču na rasno nasilje i nepravdu pružajući im besplatnu promociju na Otkrivanju”, rekao je Rachel Racusen, glasnogovornik Snapa, matične tvrtke Snapchat.

“Rasno nasilje i nepravda nemaju mjesta u našem društvu i stojimo zajedno sa svima koji u Americi traže mir, ljubav, jednakost i pravdu”, naglasio je Racusen

Predsjednikov račun za sada ostaje na platformi.

Trumpov menadžer optužio Snapchat da je “pokušao namjestiti izbore 2020.” i “suzbiti predsjednika Trumpa”

U izjavi novinarima, Trumpov menadžer kampanje Brad Parscale osudio je taj korak optuživši Snapchat da je “pokušao namjestiti izbore 2020.” i “suzbiti predsjednika Trumpa”.

Glasnogovrnica Racusen je rekla da je odluka donesena tijekom vikenda nakon što su Trumpovi tviteraši zaprijetili da će prosvjednici koji su prekršili ogradu Bijele kuće biti “dočekani s najgroznijim psima i zlobnim oružjem koje je viđeno.

Oglasio se Direktor tvrtke, Evan Spiegel

“Mi jednostavno ne možemo promovirati račune u Americi koji su povezani s ljudima koji podstiču rasno nasilje, bilo da rade na našoj platformi ili izvan nje”, naglasio je Spiegel.

“Treba voditi puno rasprava o budućnosti naše zemlje i svijeta. Ali u našoj zemlji jednostavno nema mjesta za raspravu o vrijednosti ljudskog života i važnosti stalne borbe za slobodu, jednakost, i pravda. Stojimo uz sve one koji se zalažu za mir, ljubav i pravdu i koristit ćemo našu platformu za promicanje dobra, a ne zla”, dodao je za CNN.

 

 

Komentiraj