Drama u gradskom derbiju: Dinamo u zadnjoj sekundi svladao Uspinjaču Gimku!

Futsal Dinamo i Uspinjača Gimka su u petak, 27. ožujka, trebali odigrati posljednju utakmicu regularnog dijela 1.HMNL koja je, kao i sva ostala sportska natjecanja u državi, odgođena dok se ne smiri situacija s koronavirusom.

No, dva zagrebačka futsal kluba pribjegli su nekonvencionalnom rješenju, i ipak odigrali dvoboj u video-igrici FIFA na Play Stationu. Dinamo su u ovom dvoboju predstavljali juniori Filip Novak i Andrija Vrcan, a Uspinjaču Gimku seniori David Mataja i Ivan Obšivač.

A dvoboj je, kao i svi susreti ova dva kluba na parketu, bio izjednačen i neizvjestan do doslovno posljednje sekunde. Prva utakmica između Novaka i Mataje završila je 1:1, Vrcan je potom svladao Obšivača (3:1) i Dinamu donio prvi bod, da bi Mataja uvjerljivom pobjedom protiv Vrcana (5:1) vratio stvari na početak.

Posljednja utakmica odlučivala je o pobjedniku, Novak je poveo 2:0, no Obšivač do kraja poluvremena stiže do izjednačenja, a u 73. pogađa za vodstvo od 3:2. No, Dinamov igrač nije se predavao, bacio je sve karte u napad te je u 83. izjednačio, a u 93., nakon isteka sudačkog dodatka, zabio za slavlje i trijumf u prvom e-sport meču između dva sportska kluba u Hrvatskoj.

S ovim dvobojem, oba kluba zabavili su svoje navijače u periodu samoizolacije i dokazala da se, unatoč zabranama, sport, premda bio nekonvencionalan, i dalje može igrati…

Komentiraj