Doživite Oktoberfest s okusima Hrvatske u Vukovaru

Autor:

Grad Vukovar PROMO

Zbog bogate turističke ponude Vukovar je samo u prvoj polovici ove godine posjetilo 30.725 gostiju više nego u istom razdoblju lani, a prave jesenske atrakcije su Vukovarski etno sajam s gastro manifestacijom Okusi Hrvatske i Vukovar Oktoberfest

Vukovar je prošle godine na Danima turizma proglašen najuspješnijom kontinentalnom destinacijom gradskog turizma, što dokazuju sjajne turističke brojke, ali i bogata turistička ponuda te manifestacije i razni događaji.

Na polovici ove godine s učeničkim ekskurzijama Vukovar je posjetilo 30.725 gostiju, što je 78 posto više nego u istom razdoblju 2022. godine. Ostvareno je 46.679 noćenja, odnosno 74 % više nego lani do sredine godine. Od početka godine otvoreno je 19 novih smještaja, a sezona riječnog kruzinga je produžena pa će brodovi goste dovoditi do kraja prosinca. Na polovici godine bilo je 145 uplovljavanja u vukovarsku luku s gotovo 19.000 gostiju, daleko najviše na hrvatskim riječnim lukama, a to čini čak 63 % rezultata ukupno ostvarenih 2022.

Brojne su manifestacije koje vukovarske ulice čine središtem zbivanja, zabave i ugodnog druženja. Jedna od takvih je Svi zaJedno Hrvatsko Naj – festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija, sada već tradicionalna manifestacija, koja je ove godine tijekom svog petog izdanja u svibnju u Vukovar privukla preko 8000 posjetitelja! U bogatom programu koji traje tri dana na više gradskih lokacija, svake godine sudjeluje preko 500 izvođača iz svih krajeva Hrvatske. Od KUD-ova i folklornih ansambala, povijesnih postrojbi, uličnih performera, plesnog programa i nastupa mladih glazbenika, pa sve do kreativnih dječjih radionica, eko-etno sajma i sajma cvijeća. Poznato je kako Vukovarci žive i dišu uz Dunav pa se u to ime svake godine u lipnju održava Dunav Fest – manifestacija posvećena Dunavu i njegovim blagodatima. Uz Dunav Fest veže se uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi, besplatnoj vožnji Dunavom, fišijadi, susretu folklornih društava te raznim koncertima upravo na vukovarskim obalama uz Dunav, podno bajkovitog Dvorca Eltz.

Brojne manifestacije čine vukovarske ulice središtem zbivanja, zabave i ugodnog druženja, a jedna od njih je SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ. FOTO: Grad Vukovar PROMO

Nakon ljetnih događaja – koncerata pod vedrim nebom i zvijezdama na obali Dunava, uživanja u ljepotama Vukovarske ade i vukovarskog plivališta – rujan je vrijeme za također tradicionalni Vukovarski etno sajam koji je ove godine doživio svoje 16. izdanje. Vukovarski etno sajam za Vukovarce i brojne posjetitelje poznati je događaj koji u središtu Vukovara okuplja tradiciju i baštinu, rukotvorine i umjetnine lokalnih proizvođača, prezentacije starih zanata, a dio njega je i dobro poznati Vukovar Oktoberfest te Okusi Hrvatske – najbolja gastro manifestacija u gradu na Dunavu gdje se Hrvatsku doživljava kroz kušanje autohtonih jela i delicija iz svih krajeva zemlje.

Može se zaključiti kako Vukovar svojim građanima, ali i svim posjetiteljima i turistima iz dalekih zemalja, tijekom cijele godine nudi pregršt zanimljivih događaja od kojih zasigurno svatko može pronaći ponešto za sebe, a sve informacije o njima pronađite na web stranici www.turizamvukovar.hr.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.