Dougray Scott tvrdi da je on trebao biti Wolverine, Tom Cruise ga je spriječio

Hugh Jackman dobio je ulogu Wolverinea samo zato što je Tom Cruise spriječio svog kolegu iz filma „Nemoguća misija 2“ Dougraya Scotta da prihvati tu ulogu. Scott je u intervjuu za The Daily Telegraph izjavio kako je on već bio odabran da glumi Wolverinea u prvom „X-Men“ filmu iz 2000. godine ali se povukao u posljednji trenutak zato što se snimanje filma „Nemoguća misija 2“ odužilo.
„Tom Cruise nije mi dopustio. Snimali smo film ‘Nemoguća misija 2’ a on mi je rekao nešto kao ‘Moraš ostati i završiti film’. Rekao sam mu da hoću ali i da ću otići snimiti i drugi film. Iz nekog razloga on mi je rekao da ne mogu“, rekao je Scott i dodao kako je Tom Cruise bio vrlo utjecajan te da su svi drugi na snimanju radili na tome da se ostvare Cruiseove želje.
Ubrzo je došlo do zamjene te je za Wolverinea odabran Hugh Jackman koji je do tada bio poznat kao australski kazališni glumac. Zahvaljujući filmu „X-Men“ postao je svjetska fdilmska zvijezda. S druge strane, Dougray Scott u tom je trenutku bio glumac u usponu koji je glumio u hitovima „Jednom zauvijek“ sa Drew Barrymore i „Žestoki udar“. Međutim, Scott tvrdi da zbog tih događaja nema ništa protiv Jackmana. „Sviđa mi se što je Hugh napravio s tom ulogom“, ustvrdio je Scott.

Komentiraj