ĐOKOVIĆ: “Kad bi publika vikala ‘Roger’, ja bih čuo ‘Novak'”

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u nedjelju je u nevjerojatnom finalu protiv Rogera Federea osvojio svoj peti Wimbldon, ujedno i 16. Grand Slam u karijeri.

Finale je trajalo pet sati, a Federer je u petom setu imao dvije meč-lopte na svom servisu, ali Đoković je uspio preokrenuti i na kraju u tie-breaku petog seta osvojiti turnir.

Tribine su otvoreno navijale za Švicarca, a u petom setu Đokovića je sve toliko naživciralo, da je i opsovao. Poslije meča novinari su pitali Novaka kako se osjećao kad je 90 posto gledatelja otvoreno navijalo za Švicarca.

Đoković je objasnio kako je jedino rješenje ignorirati sve što se događa. “To je vrlo teško, ali nemate drugog izbora. Kad bi oni vikali ‘Roger’, ja bih čuo ‘Novak’. Znam da zvuči luckasto, ali volim to raditi. Time pokušavam sam sebe uvjeriti da je to ono što viču”, rekao je Đoković.

Dodao je da si je prije početka finala obećao da će biti smiren na terenu, jer je bio svjestan kakva ga atmosfera očekuje. “Naravno, Roger je igrao dobro, ali ja sam već sve te scenarije imao zamišljene u glavi, sve sam vizualizirao”, zaključio je Đoković.

Komentiraj