DODIR SVILE Želite li usporiti starenje, pamuk zamijenite svilom – barem u krevetu

Autor:

Pixabay

Zamijenite li pamučnu jastučnicu za svilenu, proljepšat ćete se preko noći. Naime, na kožu i kosu utječe i ono čime ih dodirujemo, odnosno na čemu spavamo i čime ih brišemo. Želite li se prestati buditi zgužvani i raščupani, investirajte u fine svilene jastučnice. Vrijede svakog eura. U čemu je kvaka?

Svila je prozračna i smanjuje trenje, pritom je i hipoalergena pa je odličan izbor za ljude koji pate od alergija, ekcema ili ostalih problema s kožom. Za razliku od pamučnih jastučnica koje upijaju vlagu, svilene odvode vlagu od tijela. Ne treba zanemariti ni osjećaj luksuza koji nam svila pruža.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julianna Rae (@shopjuliannarae)

Anti-aging učinak svile na kožu

Zahvaljujući svojoj glatkoći i mekoći, svila smanjuje trenje na koži i prevenira nastanak bora. Bilo bi dobro spavati na svili, osobito ako običavate spavati na trbuhu s licem u jastuku ili na boku, kada jedna strana lica dodiruje jastuk. Promislite samo kakav učinak ima na kožu osam sati provedenih s licem pritisnutim o pamučnu podlogu…

Svila hladi kožu, što znači manje znojenja i infekcija, a to pak znači manje akni i ostalih nepravilnosti na licu.
S obzirom na to da manje upija vlagu od pamuka, svila ne izvlači iz kože vlagu, već ju održava hidratiziranom.

Svila ne upija masnoće s kože i ne zadržava bakterije, kao što je slučaj s ostalim materijalima.

Svila za lijepu kosu

Svilene jastučnice minimalno upijaju vlagu, što sprječava isušivanje kose te ona ostaje zaglađena i blistava.

Glatka površina svile trenje čini minimalnim pa se kosa ne oštećuje niti zapliće dok se okrećete u snu. Ujutro se ne budite raščupani s “gordijskim čvorovima” koje treba češljem rasplesti. Ako imate kovrčavu kosu, postoji još jedan trik koji će kovrče učiniti neodoljivima.

Umjesto grubog ručnika, kosu nakon pranja brišite – mekanom pamučnom majicom. Imat će isti učinak na kosu kao i svilena jastučnica na kojoj spavate.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.