DO ZUBA Kod 51-godišnjaka pronađeno 10 ručnih bombi

hina

Nakon što je policija u Novom Vinodolskom u četvrtak poslijepodne zaustavila 51-godišnjeg vozača u njegovu je automobilu pronađena ručnu bombu, a u pretrazi doma i drugih prostorija još devet ručnih bombi, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Iako je u automobilu 51-godišnjaka pronađena ručna bomba M-75, bez eksploziva i upaljača policija je osumnjičenog privela u postaju. “Tijekom kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeto još devet ručnih bombi M-75 bez eksploziva i upaljača, osam upaljača za navedene bombe i oko 400 grama plastičnog eksploziva iz ovih ručnih bombi, koje je neovlašteno posjedovao u svom domu i drugim prostorijama”, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Kako je pronađene bombe neovlašteno posjedovao, kazneno je prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Za razliku od ovog 51-godišnjaka, građanin s područja Gorskog kotara policiji je dragovoljno predao 105 komada puščanog streljiva pa neće biti niti prekršajno ni kazneno sankcioniran.

Policija je stoga još jednom pozvala sve građane koji još uvijek neovlašteno posjeduju automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, da se pridruže dugogodišnjoj akciji Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ i svoj dom učine sigurnijim.

Komentiraj