Direktor HTZ-a: “Radimo na pripremi sigurnosnih protokola i promociji Hrvatske kao najsigurnije destinacije”

Razmišlja se o obveznom cijepljenju turističkih djelatnika, a direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić osvrnuo se na to kako bi mogla izgledati ovogodišnja turistička sezona.

“Mi ćemo raditi na promociji toga da je Hrvatska najbolja turistička sezona u prošloj godini, najsigurnija i dobro pripremljena i u ovoj godini. Radimo na pripremi određenih sigurnosnih protokola, promotivnih materijala. O daljnjem tijeku razvoja situacije i mjera moramo biti strpljivi i pratiti situaciju”, izjavio je Staničić za RTL-Danas.

“Mislim da je u ovom trenutku najvažnije biti strpljiv i poštivati mjere Stožera te postići što veći stupanj procijepljenosti jer je to osnovni preduvjet da smanjimo utjecaj pandemije na gospodarstvo pa tako i na turistički sektor. Primat ćemo sve koji će htjeti doći u Hrvatsku. Osnovni preduvjet biti će da se pandemija na globalnoj razini smiri i da se relaksiraju mjere u svim tim zemljama”, rekao je Staničić i dodao:

“Ove godine procjene govore da bi mogli biti na nekih 60-65 posto prometa, računamo da ćemo imati određen dio predsezone i onda glavnu sezonu”, poručio je Staničić.

Komentiraj