Dio BBB-a je ispitan. Odvjetnici nisu optimistični u vezi puštanja na slobodu

Autor:

13.08.2023., Atena, Grcka - Poslejdnja skupina privedenih navijaca izlazi pred skudskog istrazitelja izjasniti se o optzbama koje im se stavljau na teret. Inace, svi do sada navijacima koji su izvedeni pred istrazitelja produzen je pritvor. Photo: Sotiris Dimitropoulos/Eurokinissi/PIXSELL

Arhiva Photo: Sotiris Dimitropoulos/Eurokinissi/PIXSELL

Pod policijskom pratnjom prva skupina Bad Blue Boysa, njih 102,  dovedena je pred suca istrage u Ateni. Nakon 120 dana koje su proveli u grčkim zatvorima počelo je ispitivanje stotinjak navijača Dinama, i to u novim okolnostima jer je višemjesečna istraga pokazala da na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a nije pronađen njihov DNK. Ispitivanja će trajati tri dana.

Za dio Bad Blue Boysa tako je ispitivanje završeno.

Njihovi odvjetnici rekli su da ih ispituju tri suca istrage. Ispitani su prvenstveno glede novih okolnosti – završene DNK analize. Odvjetnici su rekli i da za njihove branjenike nema dokaza da su krivi ni po jednoj točki optužnice – niti u vidu fotografija, snimki, poruka, niti DNK analize.

Grčko sudstvo u štrajku

Odvjetnici nisu optimistični glede njihova puštanja na slobodu, bar ne prije Božića, i to zato što će sutra od 12 sati cjelokupno sudstvo biti u štrajku.

Jedan pripadnik BBB za HRT je kratko rekao da je sve OK te dodao i kako im se čini da sve ovo predugo traje. Na pitanje što će ih pitati i je li pripremio obranu, rekao je da ne zna što će ih pitati.

Kada su policajci shvatili da se radi o novinarki izbacili su je van, a novinarku druge TV kuće su natjerali da sve snimke koje je imala u mobitelu izbriše.

Na sudu je i odvjetnik BBB-a, koji je rekao kako bi ovo moglo potrajati do kasnih popodnevnih pa i večernjih sati.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.