Dino Jelusić i ‘Animal Drive’ predgrupa su Whitesnakeu na Šalati

Britanska hard rock grupa Whitesnake nastupa u Zagrebu 3. srpnja, a prije nje nastupit će grupa Animal Drive koju predvodi Dino Jelusić. Jelusića su mnogi upoznali prvi put na ovogodišnjem showu HTV-a „Zvijezde pjevaju“, u kojem je kao mentor s glumicom Tharom Thaller pobijedio. Međutim, on nastupa od rane mladosti i to profesionalno, s obzirom na to da je s 11 godina 2003. godine pobijedio na prvom izdanju pjesme Eurovizije za djecu u Kopenhagenu. Godine 2011. objavio je prvi samostalni album „Living My Own Life“ i ponovo došao u centar pažnje 2016. kao novi pjevač američke rock grupe Trans-Siberian Orchestra, s kojom je bio na višemjesečnoj turneji po SAD-u. Paralelno uz taj rad, Dino je osnovao grupu Animal Drive s kojom je 2018. objavio prvi album „Bite!“, inspiriran grupama kao što su Skid Row, Dream Theater i Whitesnake.

NACIONAL: Zagrebačka publika će vas napokon vidjeti na velikoj pozornici s vašim bendom Animal Drive. Kako će izgledati vaš nastup, što ste pripremili?

Pripremamo najjači set, neke pjesme nismo svirali otkad je album izašao, tako da smo odlučili dati nešto malo drukčije od onog što standardno sviramo, ali neke pjesme sviramo na apsolutno svakom koncertu, bez iznimke.

NACIONAL: Usprkos vašem iskustvu s grupom Trans-Siberian Orchestra i koncertima s grupom Animal Drive širom Europe, ipak je to domaći teren. Imate li tremu?

Ne, nikad nisam imao tremu, samo sam ekstra nabrijan i jedva čekam izaći na Šalatu. Zadnji put sam na Šalati pjevao 2004. i kao klinjo sam je uspio napuniti, bit će mi čast ovaj put svirati s autorskim bendom i prije najdražeg benda.

NACIONAL: Često ste navodili upravo grupu Whitesnake kao jedan od vaših uzora. Jeste li ih već imali prilike gledati uživo?

Gledao sam ih dvaput u Ljubljani 2006. i 2016. i dvaput u Zagrebu 2013. i 2015.

NACIONAL: Je li točno da trenutno radite na čak pet studijskih albuma koji bi se trebali pojaviti do kraja godine?

Upravo preslušavam u autu master albuma koji sam radio s Georgeom Lynchem koji svira u grupama Dokken i KXM i Willom Huntom iz grupa Black Label Society i Evanescence. Apsolutno čudo što smo složili, kemija koju imam s njih dvojicom, posebno s Lynchem oko pisanja pjesama je nevjerojatna. To je miks Culta, Aerosmitha, Alice in Chains, Led Zeppelina i Korna.

NACIONAL: Prošle godine s grupom Animal Drive potpisali ste ugovor s izdavačkom kućom za koju snima i Whitesnake i objavili album „Bite!“. Kakve su bile recenzije albuma?

Album je prošao odlično, ja sam jako zadovoljan. Puno smo naučili iz tog prvog albuma kako i što dalje, tako da smo već krenuli raditi nove ideje i sad samo biramo najbolje od onog što imam napisano. Recenzije su više manje bile između 8 i 9/10. Što se mene tiče, to je uspjeh. Jeff Scott Soto mi je rekao da nije čuo bolji debitantski album od ‘’Bitea’’ otkad je Skid Row izbacio self-titled album. Ja mislim da album ima dobrih pjesama i nekih propusta jer smo sve snimili jako brzo, ali također dijelova koji su masterpiece.

NACIONAL: U travnju ove godine ste objavili i EP „Back to the Roots“ na kojemu ste obradili pjesme grupa Whitesnake, Skid Row, Warrant, ali i Roxette. Odakle Roxette u tom društvo metalaca?

To je bila moja ideja, kad smo već dobili naredbu da radimo EP obrada. Htio sam napraviti nešto drukčije. Skid Row smo samo odsvirali kao i oni, ja sam otpjevao dvije verzije i poslao na miks, nismo se previše trudili išta mijenjati. Whitesnake smo malo zapaprili s puno duplih bas pedala, Warrant smo totalno southern složili, a Roxette smo napravili u potpunom drukčijem izdanju.

NACIONAL: Kakvi su vam planovi za ljeto? Hoće li vas publika u Hrvatskoj moći vidjeti na nekom festivalu i planirate li do kraja godine održati promotivnu turneju po Hrvatskoj?

Imamo dogovoreno podosta koncerata: 29. lipnja sviramo u Španjolskoj s Hardlineom, 3. srpnja s Whitesnakeom na Šalati, u kolovozu imamo Varaždin, Županju, Pulu i Slavonski Brod, a još se puno toga dogovara. Akustično sam sviram na Braču i u Karlovcu.

Komentiraj