Dinamo u listopadu gostuje u Žepču i Tuzli, dobra prilika za druženje s Mamićem

Jesensku reprezentativnu stanku u listopadu Dinamo će iskoristiti mini turnejom po srednjoj Bosni. Tako će 10. listopada na gradskom stadionu Žepče odigrati prijateljsku utakmicu protiv trećeligaša NK Žepče koji slavi stogodišnjicu postojanja.

Nogometna veza između Zagreba i Žepča ima povijesni karakter; naime 1919.  godine žepački studenti Mehmed Kadrić i Velija Hasagić iz Zagreba donijeli su prvu loptu u Žepče, te je osnovan nogometni klub tada pod nazivom SAŠK Građanski po uzoru na zagrebački Građanski čiji je Dinamo formalni sljedbenik.

Dan kasnije, 11. listopada Dinamo će biti na još jednom jubileju, ovaj put sto godina slavi tuzlanska Sloboda koja će ugostiti hrvatskog prvaka na stadionu Tušanj.

Klub interesantne i velike povijesti prvotno je nazvan Gorki po pjesniku Maksimu, međutim 1923. godine gorak okus su osjetili njegovi navijači jer je zabranjeno djelovanje zbog komunističkog pedigrea no nakon četiri godine ponovo je reaktiviran.

U Jugoslaviji tuzlanski klub bio je čak 22 godine prvoligaš te je 1971. godine dogurao do finala kupa kojeg je izgubio od Crvene zvezde. Najveći uspjeh u samostalnoj Bosni i Hercegovini je drugo mjesto u sezoni 2015/16.

Naravno, vrijedi istaknuti i činjenicu kako će određeni bjegunci pred hrvatskim pravosuđem sigurno iskoristiti priliku uživo utefteriti poslovanje kluba, a ove utakmice su i lijepa prilika za druženje s braćom iz upravljačkih tijela Dinama.

Komentiraj