Nogomet
Decoration icon

skupština

Dinamo je dobio novi Izvršni i Nadzorni odbor. “Zdravko Mamić polagano odlazi u povijest”

Autor:

25.09.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Skupstina GNK Dinama. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Višemjesečna borba za prevlast u Dinamu okončana je Skupštinom na kojoj su izabrani novi Izvršni odbor i Nadzorni odbor čime je, smatra se, završena upravljačka kriza u klubu. Sedam mjeseci nakon prekinute Skupštine kluba u hotelu Sheratonu, održana je nova Skupština na kojoj se struja okupljena oko Damira Zorića nije pojavila.

Završena je skupština: Dinamo ima novi Izvršni i Nadzorni odbor, evo tko je ušao od navijača

Damir Zorić: “Nisu mogli pravovaljano odlučivati”

Damir Zorić komentirao je za N1 današnju skupštinu.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Moram po tko zna koji puta ponoviti:

1. Čl. 24 Statuta Dinama propisuje da Skupština ima 80 članova. To znači da je kvorum 41 član skupštine tj. skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna natpolovična većina članova skupštine. Ta je pravna činjenica potvrđena i Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu o pokušaju održavanja skupštine u ožujku ove godine.

2. Čl. 25. Statuta propisuje da na početku svake redovite sjednice Skupština verificira članove Skupštine iz reda povjerenika. Dakle, da bi povjerenici bili verificirani najprije mora postojati skupština koja može pravovaljano odlučivati, dakle 41 član skupštine mogao je verificirati i u skupštinu prihvatiti 7 povjerenika. To se nije dogodilo jer se skupštini odazvalo 36 zastupnika pa oni onda nisu mogli pravovaljano odlučivati tj. nisu mogli donijeti odluku da verificiraju tj. u skupštinu prihvaćaju još 7 članova iz reda povjerenika”, rekao je.

Gregurić: “Podjele u Dinamu još nisu gotove”

Franjo Gregurić smatra da ni nakon današnje Skupštine nisu gotove podjele u Dinamu.

“Mislim da nisu, trebat će još vremena da se to primiri jer ne možete sve ove ljude koji su ostali na drugoj strani proglasiti da ne vole Dinamo i da ne žele Dinamu dobro, jedan dio želi dobro, ali trebalo je učiniti odmak od bivše politike”, kazao je.

Je li ovo konačni Mamićev kraj?

“Bit ću iskren – koliko je Mamić napravio štete, uglavnom sebi svojom glupošću, radom, ponašanjem, on je imao odličan nos kad se radilo o izboru i prodaji igrača, to nitko nije kvalitetnije radio od njega i bojim da će se teško naći netko tko tako to radi”, dodao je Gregurić.

Naglić: Statut je sinonim za demokratizaciju kluba

“Statut nije savršen ali bismo ga mogli još malo dotjerati”, rekao je Ognjen Naglić o Statutu.

“Statut je sinonim za demokratizaciju kluba”, dodao je.

“Zdravko Mamić polagano odlazi u povijest”

Komentator Sport Kluba Igor Flak u Newsnightu N1 televizije je komentirao današnju Skupštinu.

“U svakom slučaju je povijesna i ona (iz ožujka) i ova Skupština – ona jer se nije nastavila vladavina Zdravka Mamića, a ova jer Zdravko Mamić polagano odlazi u povijest”, kazao je Flak.

“U ovom trenutku Dinamo može početi funkcionriati na način na koji klub treba funkcionirati”, dodao je.

Vedriš: “Ne mislim da je Zdravko Mamić budućnost kluba”

Mladen Vedriš navodi da statut mora biti predmet rasprave u 11. mjesecu. “Nije to samo pitnjee kvantitete, u klub u skupštinu u novom sazivu moraju ući i ljudi koji imaju i dobru volju i kompetenciju.”

Rekao je da se neće kandidirati za poziciju predsjednika.

Je li ovo konačni poraz Mamića? “Ne bih govorio o pobjedi i porazu nego o putu kojim ćemo krenuti. Razdoblje u kojem je Zdravko Mamić donio kvalitetu razvoja kluba je sigurno prošlost, ali ne mislim da je Zdravko Mamić budućnost kluba.”

Kako će podijeljeni Mamićevi sljedbenici i svjedoci kriminala na Skupštini trasirati budućnost Dinama

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.