Hrvatsku će početkom sljedećeg tjedna zabijeliti snijeg. Nakon uglavnom suhe subote, u nedjelju će, s jačanjem juga, izraženije kiše već biti krajem dana, a u noći na ponedjeljak kiša će prijeći u snijeg u višem gorju.

Prema sadašnjim prognozama, do utorka će u višim predjelima gorske Hrvatske pasti između 15 i 30 cm snijega, a u dijelovima Like vrlo vjerojatno i oko 50 cm.

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza ističu da snijega prolazno može biti i u nekim nizinama unutrašnjosti, te duž obale i na otocima, nošenog jakom i olujnom burom koja će zapuhati u ponedjeljak na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, no s obzirom da je tlo još razmjerno toplo on će se brzo topiti.

“Padanje snijega u studenom je uobičajena pojava, no, ipak, prvi ozbiljniji snijeg, a osobito mjestimična obilna oborina koja je vrlo vjerojatna početkom idućeg tjedna (nakon već dosta kišovitog ovog tjedna) te jak i olujan vjetar zaslužuju dodatnu pozornost. Treba naglasiti da će osim u unutrašnjosti poprilično hladno idući tjedan biti i na Jadranu. Stoga, ukoliko planirate putovanje svakako pripremite zimsku opremu, a računajte i na gužve kod vulkanizera u idućim danima. Sretno!”, ističu iz DHMZ-a.

Komentiraj