DEVETI DAN POTRAGE: “Poljaka više ne tražimo živog”

“Tu je već deseti dan i svi moramo biti svjesni da više ne tražimo živu osobu”, izjavio je za rtl.hr pročelnik makarske ispostave Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Ante Kukavica komentirajući danas potragu za poljskim državljaninom koji se 1. kolovoza izgubio na Biokovu.

HGSS nastavlja potragu za Poljakom na Biokovu

Ako do sutra ne bude rezultata, potraga se nastavlja, ali manjim intenzitetom. Točnije, prelazi se u fazu takozvane pasivne potrage.

Riječ je o jednoj od najopsežnijih potraga HGSS-a ove godine. Danas je u nju uključeno sedamdeset spasilaca. Pregledavaju litice, vrtače i kuloare, a pretražuje se i iz zraka vojnim helikopterom.

U Brelima, gdje je nesretni Poljak bio smješten,sa strepnjom i nadom čekaju njegova supruga i šestogodišnji sin.

“Šanse za preživljavanje u ovim uvjetima su veoma male. Kao ekipa smo dali sve od sebe, a došli su i članovi Gorske službe spašavanja iz BiH. Toliki resursi su potrošeni, sve moguće što smo mogli iscrpiti, iscrpili smo. No, zasad nemamo nikakvih tragova i nikakvih oslonaca da potragu nastavimo. Tu je već deseti dan i svi moramo biti svjesni da više ne tražimo živu osobu “, rekao je Ante Kukavica.

Komentiraj