DEVET UHIĆENIH Pirotehnikom i molotovljevim koktelima napali policijsku postaju u Parizu

Autor:

Paris, 2024-03-16. Demonstrator holding a sign reading « This is a negotiating tool ». The Reseau d Entraide Verite et Justice (REVJ) is organising a march against state violence and systemic racism on 16 March 2024 as part of the International Day Against Police Brutality. Photograph by Eric Broncard/Hans Lucas.
France, Paris, 2024-03-16. Manifestante tenant une pancarte «Ceci est un outil de negociation». Le Reseau d’Entraide Verite et Justice (REVJ) organise le 16 mars 2024 la marche contre les violences d’Etat et le racisme systemique dans le cadre de la Journee Internationale contre la brutalite policiere. Photographie par Eric Broncard/Hans Lucas.,Image: 857400074, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Eric Broncard / AFP / Profimedia

Eric Broncard/AFP/Profimedia

Devet osoba uhićeno je nakon što je u nedjelju kasno navečer napadnuta policijska postaja u pariškom predgrađu La Courneuve nakon sukoba mladih i policijskih snaga, rekao je šef pariške policije.

Deseci mladih ljudi napali su policijsku postaju u predgrađu Pariza pirotehničkim sredstvima i molotovljevim koktelima nakon što je prošlog tjedna poginuo 18-godišnjak tijekom policijske potjere.

Policija kaže da je skuter pokušao prestići automobil ispred njih i da se frontalno sudario s policijskim automobilom koji je dolazio u susret, a koji je pozvan kao pojačanje. Policajci su rekli da su morali skrenuti kako bi izbjegli taksi i sudarili su se sa skuterom.

Ovaj slučaj podsjeća na smrt 17-godišnjaka tijekom policijske kontrole prometa u blizini Pariza prošlog lipnja. Tada su uslijedili prosvjedi protiv policijskog nasilja i ozbiljni neredi koji su noćima potresali Francusku i prouzročili milijunsku štetu.

NE ZNA LOPOV ŠTO JE TAJNA Ukradeni planovi osiguranja Olimpijskih igara u Parizu

“Bilo je devet uhićenja, što nije beznačajno”, rekao je u ponedjeljak Laurent Nunez za televiziju TF1.

“Policijska pojačanja brzo su uspostavila red i sigurnost“, dodao je.

Sigurnosna pitanja su od iznimne važnosti za francuske vlasti s obzirom na Olimpijske igre u Parizu koje počinju 26. srpnja.

Neke lokacije Olimpijskih igara u Parizu vandalizirane su tijekom nereda u ljeto 2023. koje je izazvalo ubojstvo tinejdžera sjevernoafričkog podrijetla. Mladića je ustrijelila policija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.