Dave Grohl otkrio kako mu je Axl Rose kupio najljepšu gitaru na svijetu

Gitarista i pjevač grupe Foo Fighters Dave Gorhl otkrio je nedavno u jednom intervjuu kako mu je frontman grupe Guns’n’Roses Axl Rose poklonio najljepšu gitaru na svijetu na kojoj je ikada svirao. Rose je to napravio kako bi se zahvalio Grohlu jer je iskoristio njegov tron kojega je Grohl koristio zbog slomljene noge na jednom koncertu.

Kao zahvalu Grohlu, Rose je pjevaču poslao skupocjenu gitaru. Taj je čin Grohl prokomentirao slijedećim riječima: “Morao da je Slash odabere gitaru. I izabrao mi je Gibson ES 335 Dot iz ranih 60-ih, što je do danas najljepša jeb*** gitara koju sam ikad svirao u životu. Bila je to nevjerojatno ljubazna i otmjena gesta i bio sam mu jako zahvalan.” Grohl je bio prisiljen upotrijebiti specijalno dizajnirano prijestolje za nastupe Foo Fightera u drugoj polovici 2015. nakon što je slomio nogu kad je pao s pozornice na koncertu u švedskom Göteborgu.

Iako je taj takozvani tron bio posebno dizajniran za Grohla, već godinu dana kasnije preuređena je za Axla Rosea koje je pak ozlijedio stopalo na koncertu grupe Gons’n’Roses u klubu Troubadour u Los Angelesu. Govoreći o korištenju njegovog trona od strane Axla Rosea Grohl  je za Classic Rock rekao: “Axl ga je koristio s Gunsima, zatim ga je koristio AC/DC i onda sam odjednom postao momak kod kojeg dođeš ako slomiš neki ekstremitet tijekom turneje, Poput nekog Thrones R Us“.

 

Komentiraj