Darko Milinović došao u Hrvatski sabor

Patrik Macek/PIXSELL

Ličko-senjski župan i član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović, protiv kojega je Predsjedništvo te stranke pokrenulo stegovni postupak, a on najavio da će, izbace li ga iz stranke, podnijeti ostavku na mjesto župana i vratiti se u Sabor te neće podržavati Vladu, stigao je u petak u Sabor gdje se uputio u Tajništvo, odnosno Klub HDZ-a kako bi, pretpostavlja se, riješio neke statusne dvojbe.

Na ulasku u saborsku zgradu Milinović nije specificirao razloge dolaska, nije davao izjave, najavio je da će to eventualno učiniti na izlasku.

“Reći ću vam (kasnije) “, uzvratio je na novinarsko pitanje je li njegov dolazak u Sabor potvrda da se vraća u zastupničke klupe?

U kasnijem telefonskom razgovoru Milinović je pak otkrio da se nalazi u Klubu HDZ-a gdje, kaže, čeka tajnika Sabora Davora Orlovića da mu objasni pravnu proceduru u slučaju da ga izbace iz HDZ-a.

Tom je prilikom rekao i kako bi mogao prihvatiti da od stranke dobije opomenu, ne i isključenje, jer bi u prvom slučaju još mogao izaći na izbore za županijski HDZ.

Milinović je u četvrtak navečer najavio da će, izbace li ga iz HDZ-a, podnijeti ostavku na mjesto ličko-senjskog župana i vratiti se u Sabor gdje neće podržavati Andreja Plenkovića te će se na izborima kandidirati kao nezavisni kandidat za župana.

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) pokrenulo je u stegovni postupak protiv Milinovića, zbog osobito teške povrede članske obveze, što po statutu HDZ-a podrazumijeva isključenje iz stranke. Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojašnjava HDZ.

Komentiraj