Danas se otvara Interliber, uz 380 izlagača i više od 200 pratećih programa

Danas se na zagrebačkom Velesajmu u 11 sati otvara 42. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, koji okuplja najvažnije nakladnike i knjižare. Sajam, kojeg će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, će trajati do 17. studenog.

5. 6. i 7.a paviljon te Kongresnu dvoranu Velesajma ispunit će više od 380 izlagača iz 13 zemalja – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije, Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara.

Više od 200 svakodnevnih pratećih programa razmješteni su na četiri lokacije: dvorane na galeriji paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma te otvoreni prostor. Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je “Znanje i učenje”, čemu su posvećeni dani petak i subota.

Radno vrijeme Interlibera je od 10 do 20 sati, u petak i subotu do 21 sat.

Ulaz na sajam Iinterliber je besplatan. Parking za sve posjetitelje s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma je besplatan.

Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova odobravaju 40 posto popusta na cijenu povratne karte.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

Komentiraj