Dječak iz crkvenog zbora, Mick Jagger, napunio 77 godina

Iako djetinjstvo legendanog pjevača The Rolling Stonesa Micka Jaggera ni po čemu nije naslućivalo atipičan život buduće zvijezde, ovaj kontroverzni glazbenik cijeli svoj život na stranicama biografije ispisuje neobične priče.

Bio je prvorođeni sin Eve Ensley Mary i Basila Fanshawae Jaggera. Njegovo pravo ime je Michael Philip Jagger. Rođen je 26. srpnja 1943. godine u jeku Drugog svjetskog rata u Dartfordu. Njegov otac, kojeg su zvali Joe, bio je učitelj tjelesnog odgoja, a majka Eva bila je frizerka u lokalnom salonu. Živjeli su pristojno, često su putovali i bili predani jedno drugom. Joe je kući donosio kruh, a Eva je pazila da posuda za šećer uvijek bude puna, da je stolnjak čist i šalice za čaj neokrznute. Čim je Mick pošao u školu, Joe i Eva dobili su drugog dječaka Chrisa.

Nitko od Jaggerovih nije bio glazbeno obrazovan niti je svirao bilo koji instrument. Mick je već kao dječak obožavao pjevati, bio je član crkvenog zbora i nije propuštao slušati radio-emisije putem kojih je pomno pratio pjevače koji su nastupali.

Komentiraj