Danas 73. rođendan slavi Aljoša Vučković

Popularni glumac rođen je 17. prosinca 1946. godine u Buzetu. Dio srednjoškolskih dana je proveo u Sarajevu, dok je gimnaziju završio u Splitu. Prvi put je imao dodir sa glumom u Narodnom pozorištu u Pljevlju u Crnoj Gori. Glumu je upisao u Beogradu, 11. gradu po redu u kojem je živio. Često se selio zato što mu je otac bio vojno lice.

Veliku popularnost mu je donijela uloga Ferate u Velom mistu.  “Miljenko Smoje je to mudro napisao, a Joakim Marušić još mudrije režirao. To su ljudi koji su bili pismeni. Joakim je volio doći u Atelje u Beogradu, gdje su ga svi voljeli, i pokojni Mihiz, i Brana Crnčević, i Zoran Radmilović, i Muci Draškić. Bio je strašno simpatičan, onako s velikim nosom, kao orlušina. Znao je s ljudima i znao je svoj zanat. I onda je nemoguće s dobrim tekstom ne napraviti dobru seriju. Naročito što se radilo o klubu koji je imao tako čudan historijski put, od osnivanja do toga da je kompletan Hajduk, i igrači i uprava, otišao u partizane. Sada, u ovoj novijoj historiji, kreće se s nekim pitanjima, kao nije bilo sve baš tako…

Vlastu Knezović ponekad vidim. Ona je zaista divna osoba. I kao čovjek je bila veoma kvalitetna u toku svih onih ratnih zbivanja.”

Komentiraj