U Vrbovcu je u subotu održana 18-ta po redu manifestacija: „Dan s Jožom“ u povodu 20. obljetnice smrti saborskog zastupnika i pučkog tribuna Josipa Pankretića.

Govoreći na svečanoj sjednici Županijske organizacije HSS- Zagrebačke županije predsjednik HSS-a Krešimir Beljak ustvrdio je da je Josip Pankretić prvi u Saboru “ustao protiv HDZ-ove pljačke i protiv onih koji su tada, a i sada uništavali hrvatsko selo”.

“Mi smo velika stranka i to ćemo već ove godine i pokazati. Ponosan sam jer sam na čelu HSS-a stranke kojoj je pripadao i Josip Pankretić koji je bio i ostao narodni tribun, čovjek koji se borio za male ljude, za demokraciju i za pravicu”, istaknuo je Beljak.

Tradicionalnu manifestaciju „Dan s Jožom“ organizirala je Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije i Gradska organizacija HSS- grada Vrbovca. Tim povodom održana je komemorativna svečanost na grobu Josipa Pankretića, u Dijanešu, a u Župnoj crkve Svetoga Vida u Vrbovcu vlč. Dominik Jaić služio je misu zadušnicu.

U vrbovečkoj  Narodnoj knjižnici otvorena je izložba posvećena Joži, a  promoviran je žig i dopisnica u povodu 20. obljetnice smrti Josipa Pankretića čiji je autor Stjepan Zdenko Brezarić, tajnik Filatelističkog saveza Hrvatske.

Komentiraj

PREKOHINA/ Daniel KASAP
Podijeli objavu
Prethodni članakU Kerestincu poginuo vozač
Sljedeći članakŽustra rasprava na team buildingu SDP-a
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.