DAMASK U dvostrukom samoubilačkom napadu najmanje 31 osoba poginula

EPA/YOUSSEF BADAWI

U dva samoubička napada u glavnom sirijskom gradu Damasku u srijedu je ubijena 31 osoba, prenosi BBC.

Bombaš samoubojica raznio se nakon što ga je policija pokušala spriječiti da uđe u Palaču pravde u samom centru Damaska, a nešto kasnije drugi se bombaš samoubojica raznio u restoranu u zapadnom dijelu grada, pritom ozlijedivši više od 20 osoba. Restoran je od Palače pravde udaljen oko dva kilometra.

Policija je objavila kako je napadač na Palaču pravde bio odjeven u vojnu uniformu, a kod sebe je imao sačmaricu i nekoliko granata. Policajci su mu oduzeli oružje i pokušali ga pretražiti, ali napadač je počeo trčati prema zgradi i aktivirao eksploziv. Zgrada je u vrijeme napada bila puna odvjetnika, sudaca i civila.

Ministar pravosuđa rekao je kako je ubijena 31 osoba, od čega je najviše civila, dok je policijski izvor za Reuters rekao da je broj mrtvih 32, te više od 100 ranjenih. Niti jedna skupina još nije preuzela odgovornost za napad.

Ovi napadi dogodili su se na šestu obljetnicu početka pobune protiv režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. U tom je ratu poginulo više od 320 tisuća ljudi, a više od 11 milijuna je ostalo bez domova.

Komentiraj