DALIĆ “Idealno je vrijeme da odem, ali kako da iznevjerim ove ljude?”

HINA/ Marko JURINEC

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacija izjavio je za Večernji list kako je sada idealan trenutak da ode s mjesta izbornika.

“Odluku sam donio još poslije Amerike, sa svojom obitelji, i ta odluka je u meni. Ali, dolaskom u Zagreb, kada sam vidio onaj doček, tu svoju odluku moram preispitati. Zbog tih običnih ljudi, koji su mi najvažniji, zbog tih emocija… Pitam se: imam li ja sada pravo te ljude iznevjeriti?”, kazao je Dalić.

Poručio je kako je prešao preko nekih stvari preko kojih nikada ne bi prešao, samo zbog Svjetskog prvenstva i vjere da u Rusiji ‘Vatreni’ mogu napraviti dobar rezultat. “Što mi je zasmetalo? Najprije, četiri mjeseca slagao sam svoj stožer, gubio energiju na to. Dalje, nakon poraza od Perua u Americi, neki zovu telefonom, smjenjuju me, konzultirali su i igrače o tome. Srećom, bilo je tamo pametnih ljudi koji su to zaustavili. Dalje, klubovi pišu priopćenja (vjerojatno misli na Osijekova, nap.a.), nitko iz Saveza na to ne reagira. Ne zbog mene, Zlatka Dalića, nego zbog integriteta izbornika. Napadaju me, a nitko me ne brani. Zato sam tako odlučio; ne smijem dopustiti da me za dva mjeseca, opet nakon prvog poraza, neka “dva frajera” opet smjenjuju”, objašnjava.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker, kaže, prema njemu je bio izuzetan. Dalić navodi kako mu je Šuker govorio da je on izbornik i da radi po svome. Nakon finala protiv Francuske i osvojenog srebra, Dalić otkriva da se nije radovao. Živnuo je tek kada su se vratili u Hrvatsku, na veličanstveni doček. “Nikada neću prežaliti to finale, cijeloga života to će mi biti u glavi. I nisam pogledao snimku finala, ništa nisam vidio, ne mogu to gledati”, poručuje.

Okupljanje reprezentacije, kaže, ne zakazuje on, već je to zadaća Hrvatskog nogometnog saveza.

Komentiraj