Dalić: “Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije bio zadovoljan raspletom u skupini E Europskog prvenstva prema kojem će Vatreni u osmini finala odmjeriti snage sa Španjolskom koja je na koncu iza Švedske zauzela drugo mjesto u grupi.

“Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika u ovom dijelu natjecanja. Kudikamo bi bilo lakše sa Šveđanima, ali što je tu je. Španjolska je i danas pokazala svoju kvalitetu pobijedivši s 5:0. Mlada, brza, energična momčad, njihova se igra bazira na visokom presingu, na puno kombinatorike, na puno ulaska u prazan prostor, na puno brzine…  Trebat će biti jako dobar da se njima suprotstavimo. Međutim, imamo i mi svoje kvalitete, neće ni njima biti lako. Znam da će biti utakmica velikog naboja i velikog pritiska. Mi možemo igrati s njima, to smo pokazali u utakmici Lige nacija, ali sad je to potpuno druga momčad s puno mladih igrača. Prve dvije utakmice u skupini su odigrali neriješeno, ali su bili bolji suparnici, stvorili su puno šansi. Morat ćemo paziti na visoki presing, morat ćemo mi imati kontrolu lopte. Bit će teško. Morat ćemo ih napasti i pokušati nametnuti svoj stil igre.”

Utakmica se igra u ponedjeljak 28. lipnja na stadionu Parken u Kopenhagenu uz prisustvo navijača koji mogu putovati u Dansku bez da odlaze u karantenu: “To je veliki dobitak, da imamo svoje navijače, da budu uz nas. Mi želimo svoj put nastaviti dalje. Znam da će doći jako puno hrvatskih navijača, da budemo zajedno, da nam budu podrška i da zajedno pokušamo proći Španjolce.”, zaključio je Dalić putem službenih kanala HNS-a.

Međusobne utakmice Hrvatske i Španjolske:

Komentiraj