DALIĆ ‘ Agrokor će biti sustav koji neće postojati u današnjem obliku kao konglomerat i koncern’

HINA/ Daniel KASAP

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić u ponedjeljak je gostovala u Dnevniku NoveTV, gdje je komentirala aktualne događaje.

U Dubrovniku je počeo financijski događaj godine. Dvadesetak guvernera regije i Europske unije razgovara o tome koliko i kako države svojim reformama mogu poboljšati životni standard, posebno u zemljama takozvane nove Europe kojima pripada i Hrvatska.

“Ova konferencija je mjesto razmjena iskustava i diskusije između guvernera i ministara financija država istočne i jugoistočne Europe. U ovoj prigodi ne radi se o dijeljenju savjeta, već o raspravi i razgovoru i razmjeni iskustava o jednoj važno, te dodajući da se ovdje radi o jednom specifičnom segmentu reformi, a to je kako institucije i dobro državno upravljanje pridonose gospodarskom rastu i time smanjivanju jaza između bogatijih i manje bogatijih”. rekla je Dalić.

Dodala je kako ona trenutno provodi reformu u izvanrednoj upravi u Agrokoru.

“Mislim da je vjerojatnost i mogućnost da se razvoj situacije u Agrokoru prenese na sistemski rizik i nekontrolirane lančane stečajeve minimiziran. Naravno, ni na koji način ne treba pomisliti da je cjelokupni posao završen. Pred izvanrednom upravom sada slijedi ono restrukturiranje, slijede poslovi vezani uz poboljšanje načina funkcioniranja cijele kompanije i priprema za nagodinu”, rekla je potpredsjednica Vlade.

Smatra da je u ovom trenutku teško govoriti o generalnom rješenju, ali da je važno da se Zakonom u izvanrednoj upravi i postupkom izvanredne uprave spriječe nekontrolirani slom sustava Agrokora i njegovo prelijevanje na cijelo hrvatsko gospodarstvo.

“Po mojoj procjeni Agrokor će biti sustav koji neće postojati u današnjem obliku kao konglomerat i koncern. Očekujem da kroz proces reorganizacije hrvatsko gospodarstvo postane bogatije za niz tvrtki koje su efikasnije, koje zapošljavaju i imaju perspektivu rasta”, zaključila je Dalić.

Komentiraj