DAČIĆ KOSOVARKI “Ajde bre, glupi ste koliko ste teški”

Nakon sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku došlo je do verbalnog okršaja šefice delegacije Kosova u UN-u Vlore Citaku i srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, piše N1.

Šefica kosovske delegacije opisala je proces stjecanja neovisnosti Kosova od Srbije kao ‘dekolonizaciju’.

Ta je izjava izazvala nekontrolirani bijes srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića pa je nakon sjednice prišao Vlori Citaku i rekao joj: “Ti s kojima sjediš su vaši kolonizatori…Ajde bre… Glupi ste koliko ste teški.”

Video incidenta objavio je Behgjet Pacolli, ministar vanjskih poslova Kosova, prokomentiravši kako je Dačić dobar u teatralnosti, no loš u diplomatskom ponašanju.

Dodao je i kako 20 godina uživaju u slobodi od srpske kolonijalne vlasti koja je provodila apartheid. “To je gotovo, Kosovo je neovisno i točka”, napisao je Pacolli na Twitteru.

Dačić se očito i nakon incidenta nije smirio pa je u izjavi RTS-u nastavio: “Koliko nekoga nije sram da u Vijeću sigurnosti, pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom svijeta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma, koristi takav jedan izraz, a da vas nije sramota, to je čisti bezobrazluk. Dekolonizacija, to je najveća glupost’, rekao je srpski šef diplomacije.

Komentiraj