Dačić i novi veleposlanik RH u Srbiji suglasni da bi Vučićev posjet Zagrebu bio ‘pozitivan iskorak’

foto HINA/ TANJUG/ RADE PRELIC/ ua

Planirani posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu predstavljao bi pozitivan iskorak u odnosima dviju država, ocijenili su u utorak u Beogradu srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić i novoimenovani veleposlanik Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota.

Tijekom kurtoaznog prijema u ministarstvu vanjskih poslova u povodu Bakotina imenovanja, ministar Dačić i novi hrvatski veleposlanik suglasili su se kako bi se dvije zemlje trebale usredotočiti na budućnost i otklanjanje zastoja u radu mješovitih međudržavnih povjerenstva za rješavanje otvorenih pitanja.

Sugovornici su se također suglasili da bi planirani posjet predsjednika Srbije Vučića Zagrebu predstavljao pozitivan iskorak u odnosima dviju zemalja i izrazili spremnost da obje strane zajednički rade na stvaranju uvjeta za što skoriju realizaciju posjeta, priopćilo je srbijansko ministarstsvo vanjskih poslova.

Dačić je hrvatskom veleposlaniku, uz dobrodošlicu u Srbiju, poželio uspješan mandat, izrazivši uvjerenost da će dvije zemlje “uspostaviti sadržajnije međusobne odnose na bazi poštovanja i dobrosusjedstva”.

Srbijanski šef diplomacije uputio je i poziv hrvatskoj ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić da posjeti Srbiju.

Posjet ministrice Pejčinović Burić Beogradu nagovješten je i koncem kolovoza, tijekom oproštajnog posjeta koji je premijerka Srbije Ana Brnabić priredila donedavnom veleposlaniku RH u Srbiji Gordanu Markotiću.

Komentiraj