CVITANOVIĆ UOČI HAJDUKA “Jedva čekamo istrčati na Poljud”

HINA

Nogometaši Dinama sutra će u 19 sati istrčati na Poljud, u derbiju 13. kola HNL-a protiv Hajduka. Utakmicu je danas na konferenciji za novinare najavio trener ‘Modrih’ Mario Cvitanović.

“Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvicu i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva”, rekao je na početku Cvitanović dodajući da u njegovoj momčadi nema uzbuđenja i straha.

“Dosta smo radili, pričali i grupno i pojedinačno te igrači željno očekuju derbi. I, sve je na terenu. Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet”, poručio je te dodao da momčad nestrpljivo čeka utakmicu u dobroj atmosferi. Naglašava kako ih remi s Osijekom u posljednjem kolu nije uzdrmao, već dodatno mobilizirao. “Očekujem da ćemo sutra biti puno bolji”, istakno je Cvitanović.

Povratak Arijana Ademija u momčad ga, kaže, veseli i s karakterne i s igračke strane. “Donosi nam novu dimenziju i kvalitetu i njegovu stanje određuje minutažu. Prema njemu imamo malo viši respekt od drugih igrača zbog njegovog izbivanja i značaja na momčad. Ali, utakmice su te koje određuju tko će igrati i koliko će igrati. Veseli da je velika gužva, ovaj tjedan smo rotirali i tražili optimalnu formaciju i igrače za određenu formaciju i ideju”, poručio je Cvitanović.

Trener Dinama naglasio je kako Hajduk ima dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. “U zadnjim utakmicama su dosta miješali sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Pripremali smo ovaj tjedan treninge i utakmice da budemo spremni za više sustava i ideja”, kazao je dodajući kako na Poljudu neće moći račuant na Matela i Fiolića, kao ni Perića. U Split će zato krenuti Ante Ćorić, koji je započeo s treninzima.

 

Komentiraj