Saborski zastupnik SDP-a peđa Grbin u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare, na kojoj je istaknuo kako je Vlada prije tri mjeseca trebala predložiti državnog odvjetnika, jer Dinku Cvitanu 24. travnja ističe mandat.

Grbin je pozvao Vladu da radi svoj posao. “Ne ulazimo u kadrovska rješenja, ona su u domeni Vlade, ali pozivamo Vladu da napravi svoj posao i da, što prije, uputi u proceduru prijedlog osobe glavnog državnog odvjetnika kako bi Sabor u međuvremenu mogao provesti postupak – a ono što slijedi je sazvati saborski Odbor za pravosuđe. Ondje se treba razgovarati s kandidatom, a potom provesti raspravu i glasovati”, rekao je SDP-ov zastupnik.

Grbin je podsjetio i kako se 2014. birao čelni čovjek DORH-a, naime, Vlada je u proceduru prijedlog uputila potkraj veljače, gotovo dva mjeseca prije isteka mandata dotadašnjeg glavnog državnog odvjetnika, a Sabor je donio odluku početkom ožujka.

Dodao je da je, po njegovom osobnom mišljenju, Dinko Cvitan imao nekoliko gafova, ali ne bi imao ništa protiv da nastavi svoju dužnost kao glavni državni odvjetnik.

Komentiraj