Jedno od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja, World Match Racing Tour, prvi puta dolazi u Grad Poreč u sklopu Croatia Match Cupa koji donosi kod nas još neviđene vratolomije na moru, ali i vrhunsku cjelodnevnu zabavu.

Posljednji vikend svibnja, od 25. do 28.05. u Poreču će se održati jedinstveni jedriličarsko-zabavni spektakl pod nazivom Croatia Match Cup zahvaljujući kojem će se u ovom prekrasnom istarskom gradiću okupiti svijetska nautička elita među kojom će se naći i naši zlatni olimpijci iz Rija, Šime Fantela i Igor Marenić.

Deset posada iz SAD-a, Švedske, Danske, Nizozemske, Francuske i Poljske natjecat će se u dvobojskom jedrenju u uvali Peškera na tek stotinjak metara od obale, a gledatelji će njihova nadmetanja prepuna skokova, naglih zaokreta i pravih akrobacija luksuznih katamarana klase M32 pratiti besplatno.

Samo za ovo prigodu, jedan od najljepših jadranskih zaljeva koji je smješten tik uz staru gradsku jezgru Poreča pretvorit će se u veliko gledalište s kojeg će publika bodriti naše dečke nastojeći im pomoći da se plasiraju dalje u natjecanje i uđu u sportsku povijest.

Kako bi im navijanje prošlo što ugodnije, u Peškeri će se posjetitelji za vrijeme trajanja treninga i utrka, od 10 do 17 sati, moći okrijepiti originalnim street food delicijama inspiriranim gastro posebnostima četiriju domaćih regija (Istre, Dalmacije, kontinentalne Hrvatske i Slavonije) te vinima naših najboljih vinara, najmlađima su na raspolaganju besplatne aktivnosti…

Na After race partyju oko 17 sati započet će zagrijavanje za večernji program. To će biti i idealna prilika za bolje upoznavanje s natjecateljima. Jedrenje je sport znan upravo po ovoj vrsti neobaveznog druženja tijekom kojeg se često sklapaju i razni ugovori…

Od 19 do 21 sat na pozornicu se penje DJ kao uvod u vrhunac večeri! Čast da nastupi na otvorenju, u četvrtak 25.5., pripala je najvećoj regionalnoj zvijezdi Željku Joksimoviću, dok će u petak, 26.5. koncert održati Neki novi klinci- Balašević tribute band, u subotu 26.5. Zabranjeno pušenje, a u nedjelju, 27.5. nakon proglašenja pobjednika u 18 sati Poreč će na noge dići Simon & Rovinj Music Lab.

Neponovljiva atmosfera jedinstvenog porečkog ambijenta udahnut će sasvim novi život legendarnim hitovima, a spektakularna scenografija – upotpunjena zvjezdanim nebom i prirodnom akustikom zaljeva, dodatno su jamstvo provoda za pamćenje. Službeni kraj programa je u 4 sata ujutro.

Ulaz na Neke nove klince-Balašević tribute band te Simon & Rovinj Music Lab je slobodan. Ulaznice za ostale koncerte potržite u sustavu Eventim.

Više informacija na: http://wmrt.com/ i http://croatiamatchcup.hr/

Komentiraj