Croatia Airlines na ljeto povećava broj letova

Croatia Airlines (CA) ovoga će ljeta povećati broj međunarodnih letova iz Zagreba i jadranskih odredišta u europske metropole, objavili su iz CA.

Od lipnja do rujna ove godine planirani su letovi iz Hrvatske u 18 europskih metropola, odnosno 19 zračnih luka u kojima će se putnicima nuditi mogućnosti vezanih letova u odredišta diljem svijeta.

Iz Zagreba su planirani redoviti međunarodni letovi u 14 europskih odredišta. Uz najavljene letove tijekom svibnja u Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich, u planu je i obnova sezonskih letova u Atenu.

Zračna luka Split tijekom ljetne sezone trebala bi biti povezana s ukupno 12 inozemnih odredišta. Novost su sezonski letovi na liniji Split – Prag, subotom, a povratne zrakoplovne karte na ovoj liniji od danas su dostupne po promotivnoj cijeni već od 139 eura. Osim u Prag, putnicima će se od lipnja nuditi i izravni međunarodni letovi iz Splita u Beč, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London, Lyon, München, Pariz, Rim i Zürich.

U planu je i snažnije povezivanje Dubrovnika s europskim odredištima, sukladno čemu su predviđeni letovi iz najjužnije hrvatske zračne luke u Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Rim i Zürich. Osim toga, očekuje se i ponovno pokretanje sezonskih letova iz Rijeke u München.

Croatia Airlines tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80.000 sjedala, a predviđeno je i više od 200 turističkih čarter letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

Nacionalni avioprijevoznik nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu
u sklopu kojeg su planirani letovi između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Pula i Brač.

Mreža međunarodnih i domaćih letova tijekom ljetne sezone prilagođena je tržišnoj potražnji, a planirani red letenja podložan je promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, objavio je CA.

Komentiraj