CRNOGORSKA VLADA: Ništa od ostavke, to je nedemokratski zahtjev

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je u utorak da do ostavke Vlade neće doći zbog toga što je to nedemokratski zahtjev te da Vlada neće prihvatiti ultimatum prosvjednika oporbenog Demokratskog fronta (DF) da se do vikenda formira prijelazna vlada.

“Od ostavke Vlade i prijelazne vlade u subotu neće biti ništa, zbog toga što je to nedemokratski zahtjev, zbog toga što je to zahtjev koji odudara od političkih i demokratskih standarda“, poručio je Marković i dodao da se vlast dobija na izborima.

On je za lokalnu Atlas TV rekao da je sigurnosna situacija u Crnoj Gori stabilna, ali da postoje određeni rizici zbog najavljenog prosvjeda DF-a u subotu.

“Crna Gora je stabilna, ali… želim potpuno odgovorno reći da je ta stabilnost pred izazovom.

Nakon objave da je cilj prosvjeda oporbe u subotu rušenje vlasti, to nam mora skrenuti pažnju, trebamo biti oprezni i spriječiti svaku eskalaciju nasilja, nelegitimno rušenje vlasti i ugrožavanje institucija”, poručio je Marković.

Crnogorski parlament u srijedu će razmatrati sigurnosno stanje u državi u vezi s prosvjedima DF-a u Podgorici.

Parlamentarni Odbor za obranu i sigurnost zatražio je od tužilaštva da pruži pravnu ocjenu događaja, koji su za posljedicu imali više ozlijeđenih policajaca, novinara, građana i materijalnu štetu, s ciljem zaštite ustavnog poretka i vladavine prava.

Vijeće za nacionalnu sigurnost, prije dva dana ocijenilo je da je tijekom prosvjeda DF-a, osobito nakon njegove zabrane, u postupcima organizatora i sudionika tih događaja bilo više aktivnosti koje su ugrožavale ustavni poredak, stabilnost države i sigurnost građana.

Komentiraj