COVID 19 U HR: 3 novooboljela, ukupno 2088 slučajeva, od jučer preminule dvije osobe

Redovito obraćanje Nacionalnog stožera Civilne zaštite:

U Hrvatskoj od jučer imamo 3 novooboljela. Ukupno imamo 2088 slučajeva. Od jučer su preminule dvije osobe, u Splitu osoba 1928. godište i u Zagrebu 1946 godište. Jedna osoba je bila na respiratoru, druga nije.

“Pravo je vrijeme za daljnji oprez i strpljenje. Nužno je održavanje fizičkog razmaka, nemojmo kupovine pretvarati u obiteljske izlete. Rezultati doista vesele, oporavljenih je 1463, dakle 42 u posljednja 24 sata”, rekao je ministar Beroš.

Jedna oboljela je iz Splitsko-dalmatinske županije, korisnik doma, jedna je iz Osječko-baranjske koja je bila kontakt oboljelog, i jedna iz Šibensko-kninske, također kontakt oboljelog.

274 zdravstvena djelatnika koji su bili ili su još pozitivni.

“Zaraženo je 274 zdravstvena djelatnika, 83 doktora i 105 sestara. U samoizolaciji su 42 doktora i 124 medicinske sestre”, rekao je Capak.

Dućani su prepuni, je li to zbog neradne nedjelje?

“Ovo nam je jedna situacija. ima gužve sigurno zbog te činjenice. Mi nemamo dojave da bi bilo nešto alarmantno”, rekao je Božinović.

Sve vjerske zajednice su pokazale visok stupanj fokusiranosti na organizaciju svetih misa na način kako je preporučio HZJZ. Imamo jedan radni dan između dva neradna pa zbog toga ima više gužve. Vidjet ćemo što će pokazati izvješća na kraju dana. Ništa nije alarmantno”, odgovorio je Božinović upitan o održavanju misa.

“Ne može se otvoriti sve odjednom. Mobilnost stanovništva je jedan od većih faktora širenja virusa. Sve što slijedi i do i nakon 11.5. ovisit će o tome koliko ćemo se svi disciplinirano ponašati. Svima nam je isti interes. Pridržavajmo se mjera”, rekao je Božinović.

“Vozači kamiona su rizična skupina i moramo voditi brigu o njima, razmatramo da njima olakšamo. Moramo imati na granici određene mjere”, rekao je Capak.

“Čuo sam se s ravanteljem splitske bolnice i on je sve rekao na konferenciji”, rekao je Beroš upitan o propustu u splitskoj bolnici.

Komentiraj